Fűszeres sütőtöklepények mentás raitával
Fűszeres sütőtök-
lepények mentás raitával
Abszolút őszi-téli kedvenc receptem. Ha a sütőtök elkészítésére gondolok, akkor az indiai, keleti kedvenc fűszereim jutnak eszembe és azzal párosítom. Curry, gyömbér, fahéj, chili stb
Így a szósz friss mentás íze is kitűnően passzol hozzá, a joghurt pedig belemártva hűsíti és kiegészíti az élményt.
Hozzávalók
Egy kisebb sütőtök, kikaparva, és darabokra vágva
150g füstölt tofu
3 gerezd fokhagyma
1 szál póré, vagy 2 szál újhagyma
3 púpozott ek indiai besan csicseriborsó liszt, vagy burgonyakeményítő
só, bors
2 tk kukruma
1 tk őrölt koriander, vagy gyömbérpor
2 tk madras curry por
2 tk Gréta Tündérpor Garam Masala (Fűszerek, indiai csicseriliszt itt)

Elkészítése
A sütőtököt tedd 200 fokos sütőbe, és süsd meg 30-40 perc alatt.
Ha a tök langyosra hűlt, egy nagy lyukú sajtreszelőn reszeld bele egy tálba. Add hozzá az aprított hagymákat, fűszereket, lisztet, elmorzsolt tofut, és jól gyúrd össze a kezeddel, hogy formázható masszát kapj. Kóstold meg elég sós-e, ha kell adj még hozzá.
Hevíts kevés kókuszolajat egy tapadásmentes serpenyőbe, majd formálj kb 30-40 grammos lepényeket, és süsd aranybarnára mindkét oldalát. Szed kis sütőpapírra, és készítsd el a raitát!
Mentás raita:
3 dl szójajoghurtot tégy egy tálba, apríts bele egy csokor friss mentát, 2 szál apróra vágott újhagymát, reszelj bele 1 gerezd fokhagymát, sózd, és borsozd. Alaposan kavard össze, és ebbe a szószba mártogasd a sütőtök lepényeket.
VEGÁN-GLUTÉNMENTES SZAKÁCS
KEZDŐ ONLINE FŐZŐKURZUS
Ez az a kurzus, amely megtanít téged a vegán konyha alapjaira, megismerteti veled az alapeszközöket, növényi alapanyagok megfelelő használatát, beszerzésüket, fűszereket, és főzési technikákat.
Tedd magadévá a tudást, amely önbizalmat és sikerélményt nyújt a mindennapi ételkészítésnél, vagy akár az ünnepi alkalmakkor is számíthatsz rá!