Receptek
Édesburgonyás kardamomos brownie
Édesburgonyás kardamomos brownie Édesburgonyás kardamomos brownie Hozzávalók 700g édesburgonya meghámozva, felkockázva, és 20 percig 200 fokon megsütve 100g gluténmentes zabpehely 70g őrölt mandula csipet só 5-6 ek holland kakakópor (cukormentes) 10 db medjool datolya 2 ek olvasztott kókuszolaj 1 csapott ek őrölt zöld kardamom 7 ek [...]
Narancsos teriyakiban sült tempeh pisztácia bundában
Narancsos teriyakiban sült tempeh pisztácia bundában Narancsos teriyakiban sült tempeh pisztácia bundában Hozzávalók 200 g tempeh 7 mm vastagságúra szeletelve kókuszolaj a sütéshez 1 dl tamari vagy teriyaki szósz 2 narancs leve és 1 bio narancs héja 1 ek agavé szirup 2 gerezd fokhagyma préselve 2 [...]
Hamis „libamáj” pástétom mazsolás szőlődzsemmel
Hamis „libamáj” pástétom mazsolás szőlődzsemmel Hamis „libamáj” pástétom mazsolás szőlődzsemmel Pástétom hozzávalók 200g lencse 500g erdei gomba 15 dkg dió 1 ek kakukkfű 1 ek rozmaring 1 ek zsálya 4 db babérlevél 1 tk agavé szirup ½ citrom leve 1 ek tiszta só 1 tk őrölt [...]
Édesburgonya pizza
Édesburgonya pizza Édesburgonya pizza Hozzávalók 800g hámozott, felkockázott burgonya 1 chia vagy őrölt lenmag tojás (1 ek mag 3 ek vízzel összekeverni, és pár percig hagyni, hogy kocsonyás-nyákos legyen) 250ml gluténmentes zabliszt (vagy pizzaliszt) 50g mandulaliszt 2 tk Gréta Tündérpor olasz fűszerkeverék 1 tk extra szűz [...]
Pomodori secchi
Pomodori secchi Pomodori secchi Hozzávalók 3-4 főre 300g gluténmentes penne 1 üveg olívaolajban eltett aszalt paradicsom(az olajára is szükség lesz) 6-7 gerezd fokhagyma Extra szűz olívaolaj Friss bazsalikom és kakukkfű Tisza só, friss tarkabors Elkészítése 1. A tésztát felteszem tengersós sósságú vízben főni. [...]
Téli mustáros zöldségkrémleves (tél)
Téli mustáros zöldségkrémleves (tél) Téli mustáros zöldségkrémleves (tél) Hozzávalók 4 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 kis méretű zellergumó 1 db közepes fehérrépa 2 db babérlevél 1-1 ½ liter zöldségleves alaplé 2 csapott ek tiszta só 1 tk őrölt bors 3 ek natúr ételítesítő (Vegamix, ezt [...]
Céklás Waldorf saláta (ősz)
Céklás Waldorf saláta (ősz) Céklás Waldorf saláta (ősz) Hozzávalók 3 db közepes méretű cékla 2 db zöldalma 3 szál angolzeller 1 csokor friss petrezselyem 2 marék dió Tartármártás hozzávalók 2 dl házi növényi majonéz ( 3 dl kukorica olaj+ 1 dl házi szója vagy [...]
Meleg zölborsós újburgonya saláta
Meleg zölborsós újburgonya saláta Meleg zölborsós újburgonya saláta Hozzávalók 1 kg új-parázsburgonya (noisettes) 1 ek extra szűz olívaolaj tiszta só tisztított víz 1 kis fej lilahagyma finomra aprítva 20dkg zsenge tavaszi zöldborsó 1 csokor aprított petrezselyem 1 marék menta és snidling aprítva Az öntethez [...]
Zöldséges tofurántotta
Zöldséges tofurántotta Zöldséges tofurántotta Hozzávalók 200 g füstölt tofu 5 db kisebb koktél paradicsom 1 db kápia paprika 1 csokor petrezselyem 1 kisebb fej lilahagyma 2 szál újhagyma zöld szárával olíva olaj 1 tk kurkuma 1 és ½ tk fekete só 1 tk Gréta Tündérpor grill fűszersó 1 tk fokhagymapor kevés őrölt bors [...]
Kókusztejes chia puding
Kókusztejes chia puding Kókusztejes chia puding 60g chia magot összekeverek 450ml tiszta kókusztejjel. Adok hozzá 2 ek agavé szirupot, 1 mk őrölt vaníliát, vagy csipet kardamomot, és egy kézi habverővel jó alaposan összekeverem, majd csatos üvegekbe töltöm. 20 percre a hűtőbe teszem, utána szezonális gyümölcsökkel díszítem. [...]