Hamis tonhalsaláta
Hamis tonhalsaláta
Igen, jól olvasod, a növényi konyhában mindennek megvan a helyettesítője. Ez a „tonhalsaláta” legalább annyira gazdag fehérjében, mintha tényleg halból készült volna. A csicseriborsó az a hüvelyes, amely összetétele leginkább hasonlít az állati fehérjéhez. Talán azért is ennyire népszerű a világ konyháiban.
A halas ízt kölcsönző algában, pedig minden megvan, amire egy tudatosan táplálkozónak szüksége lehet.
Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, és még B12 is van benne.
A halas ízt kölcsönző algában, pedig minden megvan, amire egy tudatosan táplálkozónak szüksége lehet.
Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, és még B12 is van benne.
Hozzávalók
250g főtt csicseriborsó
3 szál angolzeller
1 közepes lilahagyma
5 g wakame alga
7-8 db nagyobb csemege uborka kockázva, vagy egy üveg apróra vágott kapri bogyó
150ml növényi majonéz (amelyet megtanulhatsz a Gréta Főzőiskola Vegán-Gluténmentes Kurzus I. Moduljából)
1 csokor friss kapor
só, bors
1 ek szójaszósz
3 szál angolzeller
1 közepes lilahagyma
5 g wakame alga
7-8 db nagyobb csemege uborka kockázva, vagy egy üveg apróra vágott kapri bogyó
150ml növényi majonéz (amelyet megtanulhatsz a Gréta Főzőiskola Vegán-Gluténmentes Kurzus I. Moduljából)
1 csokor friss kapor
só, bors
1 ek szójaszósz

Elkészítése
A wakamét, áztasd be kb fél órára annyivízbe, hogy ellepje.
Lehetőleg bio, üveges, készre főtt csicseriborsót használj, és tedd konyhai aprítóba a felpuhított, majd alaposan lecsepegtette algával, sóval, borssal, szójaszósszal, majonézzel. Dolgozd el szép krémesre, majd kapard ki egy spatula segítségével egy tálba.
Aprítsd fel finomra, ugyan akkora darabokra, a hagymát, az uborkát, és az angolzellert, majd keverd hozzá a csicseriborsós, algás masszához. Jól dolgozd össze, ha kell sózd borsozd, és már mehet is a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Tökéletes szendvicskrém, vagy vendégváró falatka készülhet belőle.
Lehetőleg bio, üveges, készre főtt csicseriborsót használj, és tedd konyhai aprítóba a felpuhított, majd alaposan lecsepegtette algával, sóval, borssal, szójaszósszal, majonézzel. Dolgozd el szép krémesre, majd kapard ki egy spatula segítségével egy tálba.
Aprítsd fel finomra, ugyan akkora darabokra, a hagymát, az uborkát, és az angolzellert, majd keverd hozzá a csicseriborsós, algás masszához. Jól dolgozd össze, ha kell sózd borsozd, és már mehet is a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Tökéletes szendvicskrém, vagy vendégváró falatka készülhet belőle.
VEGÁN-GLUTÉNMENTES SZAKÁCS
KEZDŐ ONLINE FŐZŐKURZUS
Ez az a kurzus, amely megtanít téged a vegán konyha alapjaira, megismerteti veled az alapeszközöket, növényi alapanyagok megfelelő használatát, beszerzésüket, fűszereket, és főzési technikákat.
Tedd magadévá a tudást, amely önbizalmat és sikerélményt nyújt a mindennapi ételkészítésnél, vagy akár az ünnepi alkalmakkor is számíthatsz rá!