Édesburgonya pizza

Édesburgonya pizza

Hozzávalók

800g hámozott, felkockázott burgonya
1 chia vagy őrölt lenmag tojás
(1 ek mag 3 ek vízzel összekeverni, és pár percig hagyni, hogy kocsonyás-nyákos legyen)
250ml gluténmentes zabliszt (vagy pizzaliszt)
50g mandulaliszt
2 tk Gréta Tündérpor olasz fűszerkeverék
1 tk extra szűz olívaolaj
2 tk fokhagymapor
1 csapott tk tiszta só
1 ek almaecet

Elkészítem a chia tojást, a sütőt előmelegítem 200 – 220 celsius fokra.
Az édesburgonyát megpárolom (vagy héjastól sütőben egy fóliában megsütöm, majd meghámozom.
A pizza lap hozzávalóit egy aprítógépbe teszem és összedolgozom. A masszát két egyenlő részre osztom, lapos karikára simítom egy sütőpapírra. 25-30 percig sütöm légkeveréses funkción. Kiveszem, majd megkenem pizzaszósszal, megpakolom kedvenc feltéteimmel és visszatolom a sütőbe még 10 percre.