Zöldséges tofurántotta
Zöldséges tofurántotta
Hozzávalók
200 g füstölt tofu
5 db kisebb koktél paradicsom
1 db kápia paprika
1 csokor petrezselyem
1 kisebb fej lilahagyma
2 szál újhagyma zöld szárával
olíva olaj
1 tk kurkuma
1 és ½ tk fekete só
1 tk Gréta Tündérpor grill fűszersó
1 tk fokhagymapor
kevés őrölt bors
Elkészítés
Fogom a kedvenc teflonserpenyőmet, és kevés olívaolajat hevítek. A lilahagymát csíkokra esve vágjuk fel, a paprikát is zsülienre, az újhagymát pedig karikára. Megpirítom hirtelen a zöldségeket, úgy, hogy ropogósak maradjanak. Az utolsó zöldség ami a serpenyőbe kerül a paradicsom, azt egyben hagyom, és úgy sütöm meg. Egyszerűen rámorzsolom a tofut, majd hozzáadom a fűszereket, jól összekeverem, és addig pirítom, amíg a tofu le nem pirul. Megszórom aprított petrezselyemmel. Illatozó, mennyei reggeli, vagy könnyű vacsora.