Céklás Waldorf saláta (ősz)

Céklás Waldorf saláta (ősz)

Hozzávalók

3 db közepes méretű cékla
2 db zöldalma
3 szál angolzeller
1 csokor friss petrezselyem
2 marék dió

Tartármártás hozzávalók

2 dl házi növényi majonéz ( 3 dl kukorica olaj+ 1 dl házi szója vagy mandulatej hosszú pohárban botmixerrel összeturmixolva)
2 dl növényi házi joghurt
1 ek növényi édesítő szirup
1 ek citromlé
1 tk mustár
só, bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítem 200 celsiusra. A céklákat sütőálló papírba bugyolálom, egy tepsibe helyezem, és 50 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt, lehúzom a héját, és szépen felkockázom.
Az angolzeller szárát megmosom, krumplipucolóval letisztítom a külső héját, és finom félholdakra szeletelem.
A zöldalmát a cékla méretével azonos kockákra vágom.
Elkészítem az ízes tartármártást. A majonézt a joghurttal simára keverem. Hozzáadom az édesítőt, a mustárt, a citromlevet, borsozom, és kissé túlsózom, mert a zöldségekre nem kerül só, így fontos, hogy a végén ízletes salátát kapjunk.
A céklát, a zellert, az almát egy tálba teszem, és összekeverem a tartárral. Friss petrezselymet aprítok, és azt is hozzákeverem.
Akorra már Barbie-rózsaszín lesz a mártás, ezáltal az egész saláta rószaszínben pompázik.
Ha szükséges még, sózom, borsozom.
Szárazon diót pirítok, és tálaláskor megszóróm vele a saláta tetejét.