Édesburgonyás kardamomos brownie
Édesburgonyás kardamomos brownie
Hozzávalók
700g édesburgonya meghámozva, felkockázva, és 20 percig 200 fokon megsütve
100g gluténmentes zabpehely
70g őrölt mandula
csipet só
5-6 ek holland kakakópor (cukormentes)
10 db medjool datolya
2 ek olvasztott kókuszolaj
1 csapott ek őrölt zöld kardamom
7 ek jó minőségű kanadai juharszirup
Brownie elkészítése
A sütőt 180 fokra állítom. Kibélelek egy tepsit sütőpapírral, majd fogok egy aprítót, és beleteszem a sült, de kihűlt édesburgonya kockákat, és a datolyákkal összedolgozom. Hozzáadom a fűszereket, „liszteket” és a kakaót, felül pedig adagolom a juharszirupot, és a kókszolajat, hogy az egész, egy nedves masza legyen. Ha kész, egy spatulával belekanalazom a tepsibe és egyenletesen eloszlatom. 40-45 percig tűpróbáig sütöm.
Az édesburgonya télen mindig jó választás, a kardamom pedig igazán ünnepivé varázsolja ezt a mennyei csokis süteményt.