Meleg zölborsós újburgonya saláta
Meleg zölborsós újburgonya saláta
Hozzávalók
1 kg új-parázsburgonya (noisettes)
1 ek extra szűz olívaolaj
tiszta só
tisztított víz
1 kis fej lilahagyma finomra aprítva
20dkg zsenge tavaszi zöldborsó
1 csokor aprított petrezselyem
1 marék menta és snidling aprítva
Az öntethez
3 ek fehér borecet
1 ek dijoni mustár
2-3 ek agavé szirup
½ bio citrom héja
Elkészítés
A burgonyákat körömkefével alaposan megmosom, kettévágom, majd tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon megpirítom, sózom, aztán aláöntök 1 dl vizet, és a keletkező gőzben lefedve párolom.
Ha a víz elpárolgott, fedő nélkül pirítom tovább kb 2 percig , majd hozzáadom a zöldborsót, és összeforgatom a krumplival. Vigyázok, hogy a burgonya ne törjön össze.
Az öntet elkészítése
Közben felaprítom a hagymát, a zöldfűszereket, és összekeverem az öntet hozzávalóit egy külön kis tálkában.
A borsós burgonyát kiöntöm egy salátástálba, megszórom a friss ropogós fűszerekkel, a lilahagymával, meglocsolom az öntettel, és óvatosan de alaposan összeforgatok mindent.
Sózom, friss borsozom, és ráreszelem a citromhéjat a tetejére.